Facebook Twitter YouTube Contact

20 Σεπ

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας (ΦΔ) με τον Οργανισμό VamvakouRevival, στις 18 Σεπτεμβρίου υλοποιήθηκε πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης ομάδας από τα Special Olympics Hellas με ερμηνεία περιβάλλοντος για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής του Πάρνωνα σε συνδυασμό με πεζοπορία στο μονοπάτι του σπηλαιομονάστηρου της Αγίας Κυριακής στην Βαμβακού Λακωνίας, από δύο στελέχη του ΦΔ.

Η ομάδα, που περιλάμβανε 10 αθλητές και αθλήτριες συνοδευόμενοι από γονείς και συνοδούς τους, πραγματοποίησε δίωρη πεζοπορία προς το μονοπάτι του σπηλαιομονάστηρου της Αγίας Κυριακής ενώ παράλληλα ενημερώθηκε από τα στελέχη του ΦΔ για τη βιοποικιλότητα της περιοχής του Πάρνωνα, τα σπάνια είδη της ενδημικής χλωρίδας, τα ενδιαφέροντα οικοσυστήματα καθώς και για το ισχύον καθεστώς προστασίας της. Μετά την ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής περιήγησης διαμοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες ως αναμνηστικό, έντυπα από τις εκδόσεις του ΦΔ.

Η δράση της πεζοπορίας εντάσσεται στο πλαίσιο της έναρξης της συνεργασίας μεταξύ της VamvakouRevival και των Special Olympics Hellas, δύο οργανισμών που υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η πεζοπορία στο μονοπάτι του σπηλαιομονάστηρου της Αγίας Κυριακής, τηρώντας τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, υλοποιήθηκε κατόπιν πρότερης συνεννόησης με τον ΦΔ.

Περισσότερες πληροφορίες: #fdparnonas #Natura2000 https://www.vamvakourevival.org/nea/sohlellas-sti-vamvakou/ #VamvakouRevival #SOHellas #VamvakouNewExperience #FamilyProgram #StartAteamSOH #SNF

Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806
Email: info@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr