Facebook Twitter YouTube Contact

13 Νοέ

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Δολιανών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας. Το πρωί της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2014, σαράντα μαθητές συνοδευόμενοι από πέντε εκπαιδευτικούς, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον παραδοσιακό οικισμό της Καστάνιτσας. Προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης τους υποδέχθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και τους ενημέρωσε για τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που απαντώνται στον Πάρνωνα, για τα ιστορικά μνημεία και την αρχιτεκτονική της Καστάνιτσας, καθώς και για τη διατήρηση της Τσακώνικης γλώσσας.

Στην συνέχεια, προβλήθηκε η παρουσίαση «Οι καστανιές του Πάρνωνα» από τον ξεναγό του Φορέα, που ενημέρωνε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την ιστορία του δέντρου στον Πάρνωνα, τη θρεπτική αξία του καρπού του και τα προϊόντα που παράγονται από αυτό, τον τρόπο συγκομιδής και διαλογής του, αλλά και τις ασθένειες που προσβάλλουν τα δέντρα της καστανιάς κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πληροφορήθηκαν από τον ξεναγό του Φορέα για την ιστορία του ναού αλλά και για τα σημαντικότερα μοναστήρια στην προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021 εσωτ. 5, Fax: 27550 22806
Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr